El projecte

Confluències UN CAMÍ PER FER

Confluències UN CAMÍ PER FER és un projecte interactiu itinerant que hem realitzat durant l’any 2011 construint un Cavall de Troia que va realitzar dues cercaviles per Barcelona, un a la Rambla del Poblenou fins arribar a  Can Framis, i el segon al Moll de la fusta fins arribar al Centre Arts Santa Mònica. Convidàvem a reflexionar als infants de Barcelona sobre el futur a partir de la pregunta: què vols fer quan siguis gran?

El cavall construït amb fustes reciclades va portar simbòlicament els seus desitjos en el seu interior amb els dibuixos dels infants participants.

La creació i la direcció artística del projecte és de la pintora Maria Helguera, i es va  realitzar amb la col·laboració de l’Associació Confluències.

La poderosa metàfora del Cavall de Troia que és a la base de la història d’Occident, i que narra una estratègia per guanyar una guerra i apoderar-se d’una ciutat, ens ha servit per intentar que els nens i nenes, nois i noies sentin i visquin que amb els seus dibuixos, amb la seva presència, amb els seus desitjos poden ensenyar-nos el camí del futur.

El Cavall de Troia també va realitzar el seu tercer Cercavila al Parc de la Ciutadella en suport a l’Escola Bressol de Barcelona en lluita per les retallades en Educació.

En el seu camí per fer, el Cavall de Troia arriba a l’Auditori de Barcelona i és en aquest àmbit que es disposa a convocar a tots els ciutadans de Barcelona perquè junts iniciem la nostra batalla,  no amb violència, armant aquest cop el cavall amb els desitjos per al futur. Fem sentir: que junts podem lliurar la batalla del futur, junts podem fer un camí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.