María Helguera

Buenos Aires

Des de 1976 viu i treballa a Barcelona. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a Argentina, Espanya, Suïssa, Brasil, Japó, Anglaterra i Estats Units.

L’any 2007 exposa a la Fundació Vila Casas de Barcelona i al Museu Nacional de Belles Arts, d’Argentina. El 2011 realitza el projecte interactiu itinerant Confluències un camí per fer, presentat en dos centres d’art de Barcelona, Museu Nacional i Can Framis.

Les seves obres figuren en diverses col·leccions públiques i privades: Museu Nacional de Belles Arts, Fons Nacional de les Arts, Museu Municipal de Buenos Aires, Museu d’Art Contemporani, Argentina, Museu de la Universitat de Texas, Austin USA, Universitat d’Essex, Gran Bretanya, Col·lecció Vila Casas i Fundació EINA de Barcelona, i col·leccions particulars d’Argentina, Brasil, Espanya i Suïssa.

Ha obtingut entre altres el Premi Francisco Romero, la Beca a Itàlia atorgada per l’Ambaixada d’Itàlia i el Fons Nacional de les Arts,  el Premi Marcelo de Ridder de pintura de Buenos Aires, la  Beca Fundació Pollock-Krasner de New York USA.

Va ser 24 anys professora de: Tècniques sobre Paper, Composició, Laboratori de Color i Dibuix a EINA, Escola d’Art i Disseny de Barcelona. Funda el projecte PASSATGES, curs de recerca artística interdisciplinària.

Actualment obre el seu taller per a l’estudi de la creativitat en l’art i, com a prolongació d’aquest taller, treballa juntament amb el Grup Llacuna d’Investigació en Art i Comunicació.

Ha organitzat l’exposició: “ALTRE MIRAR – Art Contemporani Argentí” que va ser presentada al Museu Nacional de Belles Arts de Buenos Aires i al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona. La Primera Jornada Mapuche Barcelona 2002. Consistent en una presentació al Convent de Sant Agustí de Barcelona de la Cultura Mapuche d’Argentina, entre d’altres esdeveniments culturals.